48 38 14 88 post@dingruppen.no

Huskeliste jobbintervju 

Huskeliste til jobbintervju fjerner mange av nervene folk flest har. Å forberede seg grundig til et jobbintervju, er avgjørende for å sikre en vellykket opptreden. Da slipper du å stresse, og du kan fokusere på å levere et best mulig intervju.  

Har du husket (no pun intended) din huskeliste til jobbintervju? Listen hjelper deg med Her er en detaljert huskeliste for å veilede deg gjennom prosessen: 

Sett deg inn i selskapet 

Før du går intervjuet, er det essensielt å dykke inn i selskapets historie, verdier og nåværende situasjon. Dette vil ikke bare vise din interesse for selskapet, men også gi deg et solid grunnlag for å svare på spørsmål knyttet til bedriftens kontekst.   

Identifiser spesifikke prosjekter, initiativer eller verdier som resonnerer med deg. Vær klar til å diskutere hvordan din profesjonelle bakgrunn harmonerer med selskapets mål. 

Les nøye gjennom jobbkravene 

En grundig gjennomgang av stillingsbeskrivelsen er avgjørende. Identifiser nøkkelkompetanser og kvalifikasjoner som arbeidsgiveren søker. Lag en liste over situasjoner eller prosjekter i din karriere hvor du har demonstrert disse ferdighetene.   

Ved å ha konkrete eksempler for hånden, kan du tydelig kommunisere din relevans for den ledige stillingen. Dette viser at du ikke bare forstår kravene, men også har den nødvendige erfaringen. 

Forbered svar på vanlige spørsmål 

Forbered deg på vanlige spørsmålene slik som: «Fortell oss om deg selv» eller «Hva er dine styrker og svakheter?» Forbered deg på å levere mer enn standardiserte svar. Dykk dypere inn i dine personlige og faglige opplevelser.   

Gi konkrete eksempler som illustrerer dine ferdigheter og prestasjoner. Dette vil ikke bare gjøre dine svar mer minneverdige, men også vise din evne til selvrefleksjon og forbedring. 

Kle deg i stil til intervjuet 

Valg av antrekk kan påvirke førsteinntrykket betydelig. Gjør deg kjent med selskapets kleskode, og tilpass din påkledning deretter. Velg en profesjonell og tidløs stil.   

Unngå overdrevne eller uformelle klær. Husk at det er bedre å være litt for pent kledd enn litt for stygt kledd. Å kle seg pent viser respekt for selskapets kultur og profesjonalitet. 

Ta med CV og portefølje 

Ta med deg flere kopier av din oppdaterte CV, samt en portefølje som gir en visuell representasjon av dine ferdigheter og prestasjoner. Bruk porteføljen til å illustrere spesifikke prosjekter, resultater eller anerkjennelser du har oppnådd i løpet av din karriere.  

Dette gir intervjueren en konkret forståelse av hva du har å by på. Det vil også styrke din troverdighet. 

Spørsmål til intervjueren 

En del av et vellykket intervju, er å vise din interesse for både stillingen og selskapet. Forbered spørsmål som viser din nysgjerrighet og forståelse av virksomheten.   

Dette kan inkludere spørsmål om bedriftens strategi, teamdynamikk eller forventninger til den ideelle kandidaten. Dette gir deg ikke bare verdifull informasjon, men viser også at du er engasjert. 

Vinn jobben med huskeliste til intervjuet! 

Denne omfattende huskelisten er designet for å hjelpe deg med å forberede deg grundig til jobbintervjuet. Ved å følge disse trinnene, kan du øke sjansene dine for å imponere arbeidsgiveren. Slik sikrer du deg den ettertraktede stillingen.  

Men før du skal inn på intervju, må du selvsagt imponere med CV og søknad. Sliter du med å bli kalt inn til intervjuer? Din CV-hjelp fikser din CV og søknad, så du blir kalt inn til flere intervjuer!