48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hjelp til jobbsøknad

Mange ønsker hjelp til jobbsøknad. Det er kanskje ikke så rart, for jobbsøknader er ikke noe man skriver hver dag. Samtidig er det viktig at søknaden blir best mulig, siden den kan få deg ett skritt nærmere drømmejobben.

Det å få hjelp til jobbsøknad kan også være lurt selv om du synes søknaden din ser bra ut. Det kan for eksempel være vanskelig å oppdage egne skrivefeil.

En mann med kikkert

Få hjelp til jobbsøknad av venner og familie

Dersom du har skrevet en jobbsøknad som du er fornøyd med selv, kan det likevel være lurt å la noen andre se over den. Det er ikke sikkert du har behov for profesjonell ekspertise. Noen ganger kan det være hjelp å få av for eksempel mor, far eller noen andre du kjenner.

Det å la et par friske øyne se over søknaden reduserer sjansen for at du sender den fra deg med skrivefeil eller uheldige formuleringer. Du kan også få nyttige innspill til hva du bør fjerne eller kanskje skrive mer om.

Hvis du kjenner noen som jobber i den aktuelle bransjen du søker jobb i, kan det være nyttig å snakke med dem. Finn ut hva som vektlegges i yrket, og om det er noe spesielt som bør nevnes.

CV

Finn eksempler på jobbsøknad til lignende stilling

Hvis du trenger hjelp til søknad kan det også være greit å finne eksempler på jobbsøknader på nett. Det beste er selvfølgelig om du finner eksempler på søknader innad i samme bransje.

Hva har andre skrevet i søknadene sine? Er det kanskje noe viktig du har glemt å inkludere i din egen søknad? Unngå å kopiere innholdet, men la deg gjerne inspirere!

Søke på jobb

Les gjennom stillingsbeskrivelsen og utlysningen

Dersom du trenger hjelp til jobbsøknad kan det også være nyttig å se en ekstra gang på stillingsutlysningen. Hva er det arbeidsgiveren vektlegger av egenskaper og ferdigheter? Har du husket å skrive om hva som er motivasjonen din for å søke?

Arbeidsgivere setter ofte stor pris på at jobbsøkere har sett grundig på utlysningen. Da viser du at du har satt deg inn i den spesifikke stillingen, og at jobbsøknaden ikke er for generell.

Jobb

Ikke vær redd for å be om hjelp til jobbsøknad

De aller fleste synes at det kan være vanskelig å skrive en god jobbsøknad. Har du kanskje skrevet mange søknader uten å bli innkalt til jobbintervju? Eller står du rett og slett fast? Da kan det være greit å få hjelp av noen rundt deg, enten det er en god venn eller foreldre.

Det er også mulig å få hjelp til CV og søknad gjennom Din CV-hjelp. Vi bistår med hjelp til utforming og tekst til søknaden, og tilpasser innholdet til den aktuelle stillingen. Kontakt oss i dag, og kom ett steg nærmere drømmejobben.