48 38 14 88 post@dingruppen.no

Gaming på CV-en

Gaming på CV-en er blitt et populært tema å snakke om. Nå som flere arbeidsgivere har begynt å etterspørre dette, er det mange muligheter for deg med gamingerfaring.

En gamer kan enkelt forklares som en person som gamer, og som frivillig bruker av tiden sin for å gjøre det. Å game betyr å spille spill, og spillene som gameren spiller er som regel interaktive.

Det betyr at spillene består av et samspill mellom flere typer media. I dette tilfellet viser denne beskrivelsen til f.eks. samspillet mellom skjermbildet og spillyden.

Spill på CV

Hvilke spill er det snakk om?

Det finnes mange måter å game på. Du kan drive med gaming både ved å bruke forskjellige gamingkonsoller, men du kan også bruke datamaskinen din til å game.

I dag kan du til og med bruke smarttelefonen din til å game. Det er ganske imponerende, ikke sant? Alt du trenger er rett og slett en elektronisk enhet med internettkobling, så kan du bare game i vei!

Gaming er ikke et fenomen som bare eksisterer i Norge. Det eksisterer over hele verden, så det er nesten slik at vi kan si at det har resultert i et eget lite (som etter hvert har blitt ganske stort) samfunn.

Det kan også være en måte å være sosial på, ettersom det er mange av nettstedene, konsollene og appene som brukes til gaming som er utstyrt med en chatfunksjon.

Gaming

Fordommer mot gamere

Fra utsiden ser det imidlertid ut til å være en altoppslukende sak som fjerner fokuset fra de virkelig viktige tingene. Det er altså ingen hemmelighet at det er veldig mange som har fordommer mot gamere.

Til tross for at det er veldig mange som driver med det, så er det realiteten at ikke absolutt alle skjønner poenget med det.

Det finnes mennesker som anser gaming for å være en måte å kaste bort tiden sin på, samtidig som de berømmer andre for å ha andre hobbyer.

En aktivitet som kan sammenlignes med gaming, er f.eks. det å lese. Det er noe som vi blir oppfordret til å gjøre fra vi har lest vårt første ord. Skal vi lese en bok sammen på sengen før du skal sove i kveld?

Men vi vurderer disse to aktivitetene opp mot hverandre, og da mener vi virkelig vurderer dem – hva er egentlig forskjellen mellom disse? Det er et faktum at både den som leser og den som gamer sitter stille, og noen gjør det til og med hele dagen. Hvorfor ansees det å være sunt å lese hele dagen, mens gaming er usunt?

Det er nemlig ikke så sort/hvitt. Lesing er ikke sunnere enn gaming er, for utgangspunktet er nøyaktig det samme. Både den som leser og den som gamer kan plutselig finne på å sitte stille hele dagen, og slik er det for så vidt med alle som har en sittestillende hobby eller yrke. Fordommer til tross, gaming er noe som fører med seg veldig mange fordeler!

Ferdigheter

Bruk gamingferdighetene dine

Selv om det fremdeles finnes noen som har fordommer mot gaming (spesielt hvis du er ung), men du har absolutt ingen grunn til å bekymre deg.

Årsaken til at vi sier det er at gamingferdigheter er noe som kan være veldig nyttig senere i livet. Det er nemlig noe du kan skrive på CV-en din når du skal begynne å søke jobber.

Det visste du kanskje ikke, men det er faktisk helt sant. På CV-en er nemlig ikke gamingferdighetene dine noe som en potensiell arbeidsgiver rynker på nesen av.

Hvis vedkommende i tillegg er klar over alt arbeidet som ligger bak det å game og hva de som gamer faktisk lærer av det, så kan dette punktet være riktig så imponerende! 

Gamingferdigheter kan også brukes til andre ting, ettersom dette er noe som enkelt kan overføres til andre hobbyer og fremdeles være like nyttige.

Disse søker gamingferdigheter
Da har vi fastslått at gamingferdigheter uten tvil er et nyttig punkt å ha på CV-en. Bakgrunnen for det er nemlig at det ligger så utrolig mye mer bak det å game enn det den vanlige mannen i gaten gjerne tror.

Det er f.eks. mange foreldre som er forferdet over all tiden tenåringssønnen deres bruker på å game. Av og til er det så ille at han knapt fullfører forpliktelsene sine ved å gå på skolen. Det er selvsagt bare slik at det ser ut, for egentlig har tenåringssønnen full kontroll. Det ser bare ikke slik ut, og det er helt greit at de tror det. Overraskelsen blir enda større da! 

Det ligger, som sagt, så mye mer bak gamingen enn det som kommer frem ved å se betrakte det fra utsiden. Det er imidlertid slik at den som gamer lærer både hvordan planlegging og organisering blir gjort på en god måte, for dette er det mye av i gaming. Gameren lærer seg også å samarbeide, i tillegg til at vedkommende ofte tilegner seg språkkunnskaper.

CV

Bruk gaming på CV-en din nå!

La oss oppsummere: Planlegging, organisering, samarbeid og språkkunnskaper. Hva synes du at det høres ut som? Det kan vi nemlig fortelle deg – det høres ut som egenskaper som er nyttige i enhver fremtidig jobb!

Gamingferdigheter kan nemlig overføres til flere forskjellige eksempler, og noen eksempler på det er IT-bransjen og det å jobbe i barnehage!

Men når det er sagt, så vil vi også understreke at gamingferdigheter ikke er nok til å lande en jobb. Det er ikke like kult, men du må styrke gamingferdighetene dine med en utdannelse som er aktuell for bransjen du ønsker å jobbe med, enten det er innen IT-bransjen eller som barnehagelærer i en barnehage.

Setter du gaming på CV-en, skiller du deg derimot ut i dag. Ta kontakt med Din CV-hjelp for å få hjelp til å utforme din CV på best mulig måte!