48 38 14 88 post@dingruppen.no

Forberedelse jobbintervju 

Er du en av de heldige jobbsøkerne som har blitt innkalt til jobbintervju? Da bør du bruke tid på å forberede deg godt i forkant. Forberedelser til et jobbintervju er faktisk mye viktigere enn du tror! 

I denne artikkelen skal vi gi deg noen konkrete tips til forberedelser du bør gjøre i forkant av intervjuet. 

CV

Les stillingsannonsen og søknaden din 

Det er kanskje en stund siden du søkte på jobben? Da kan det være en god idé å lese over stillingsannonsen og se gjennom søknaden din, i hvert fall noen dager før eller kvelden før intervjuet skal være.  

Å møte opp på jobbintervju uten å huske hva som stod i stillingsannonsen eller hva du selv skrev i søknaden, er noe av det pinligste du kan oppleve. Dette er kanskje et av våre beste tips, for da unngår du å bli pinlig berørt. 

CV vist på PC-skjerm

Besøk nettsiden til bedriften 

Hvis bedriften du har søkt jobb hos har en egen nettside, bør du bruke litt tid på den. Finn informasjon om og gjør deg bedre kjent med bedriften i forkant av intervjuet. Dette er også noe du kan bli stilt spørsmål om på jobbintervjuet. 

Hvis bedriften imidlertid ikke har en nettside, finnes det et alternativ til dette. Det er å snakke med noen du kjenner i bedriften. Det er naturligvis en forutsetning at du kjenner noen i bedriften som du har søkt jobb hos. Prøv å bli bedre kjent med bedriften gjennom dem. 

Søk på «intervjuspørsmål» på Google 

Hvis dette er ditt første jobbintervju, vet du kanskje ikke helt hva du kan forvente. Da kan det være en god idé å søke på «intervjuspørsmål» på Google. Dette vil gi deg en god pekepinn på hvilke spørsmål du kan bli nødt til å svare på under jobbintervjuet. Din CV-hjelp har også flere gode hjelpeartikler på dette. 

Det er naturligvis ikke mulig å si nøyaktig hvilke spørsmål du kommer til å bli spurt om. Noen intervjuspørsmål er derimot mer populære enn andre. Det som i hvert fall er sikkert, er at du vil bli bedt om å fortelle litt om deg selv. Det kan du godt forberede deg på å gjøre. 

Jobbintervju spørsmål

Finn ut hva du skal ha på deg! 

Hva du har på deg under intervjuet, kan også spille en viktig rolle. Derfor er det lurt å tenke over dette i forkant. 

Forsøk å finne ut hva dresskoden til den aktuelle bedriften er. Da bruker du det som utgangspunkt når du planlegger hva du skal ha på deg. Du trenger ikke nødvendigvis å ha på deg dress eller blazer, men møt for all del ikke opp i joggebukse! 

Få hjelp til å skrive søknad og CV! 

Men før du kommer dithen at du får innkalling til intervju, er du naturligvis nødt til å skrive søknad og CV. Det er ikke nødvendigvis enkelt. 

Å skrive søknad og CV er enklest for de som har gjort det et par ganger før, men det er ikke sikkert det gjelder deg. Kanskje frister det da å hyre inn noen til å hjelpe deg. Det kan tekstforfatterne i Din CV-hjelp. Ta kontakt med oss i dag!