48 38 14 88 post@dingruppen.no

Etter jobbintervju 

Etter jobbintervju er det mange prosesser i gang. Dette er både mentale og fysiske prosesser. Tankene surrer, og du lurer kanskje på hva du skal gjøre? Det er flere ting det er lurt å gjøre etter jobbintervju. 

Et jobbintervju er en viktig milepæl i jakten på en ny karrieremulighet. Etter at du har møtt potensielle arbeidsgivere og presentert deg selv, er det avgjørende å fortsette å handle med forsiktighet og planlegging. Dette innebærer visse skritt for å øke sjansene for suksess. 

Reflekter over intervjuet 

Etter at du har forlatt jobbintervjuet, bør du tilbringe litt tid på å reflektere over hvordan det gikk. Dette kan hjelpe deg med å identifisere styrker og svakheter i din opptreden, og hva du kan forbedre til fremtidige intervjuer.  

Tenk på de spørsmålene du ble stilt, hvordan du svarte, og hvordan du håndterte situasjonen. Dette vil hjelpe deg med å forberede deg bedre for fremtidige intervjuer. 

Følg opp med en takke-mail 

Et av de viktigste skrittene du kan ta etter et jobbintervju, er å sende en takke-mail til intervjueren. Dette viser din takknemlighet for muligheten, og er en god måte å fremheve din interesse for stillingen igjen.  

I e-posten kan du kort oppsummere hvorfor du er den rette kandidaten for jobben og nevne spesifikke aspekter av intervjuet som du fant interessante eller relevante. Sørg for å sende denne takkebeskjeden innen 24-48 timer etter intervjuet. 

Fortsett å søke på andre jobber! 

Selv om du er optimistisk etter et vellykket jobberintervju, bør du aldri legge alle eggene i samme kurv. Fortsett å søke på andre jobber og hold dialogen åpen med andre mulige arbeidsgivere.  

Dette vil gi deg flere alternativer. Det reduserer også presset på deg med å vente på svar fra én jobbsøknad. 

Hold kontakten med nettverket ditt 

Ditt profesjonelle nettverk kan være en uvurderlig ressurs i jakten på en jobb. Fortsett å opprettholde kontakt med tidligere kolleger, mentorer og bransjekontakter.  

Du kan be om råd, informasjon om bransjetrender og mulige karrieremuligheter. Ditt nettverk kan også gi deg referanser som kan styrke din søknad. 

Følg opp med intervjueren 

Hvis du ikke har hørt tilbake fra arbeidsgiveren innen den avtalte tidsrammen for beslutning, er det akseptabelt å følge opp.  

Du kan kontakte intervjueren via e-post eller telefon for å be om en oppdatering om ansettelsesprosessen. Vær høflig og taktfull i din henvendelse, og unngå å være påtrengende! 

Forbered deg på neste trinn 

Hvis du blir invitert til et andregangsintervju eller en oppfølgingsrunde, er det viktig å forberede deg grundig. Les enda mer om selskapet, forbered svar på spørsmål du kan forvente, og vurder hvordan du kan forbedre din opptreden basert på tilbakemelding fra første intervju.  

Jo mer forberedt du er, desto mer selvsikker vil du være under oppfølgingsintervjuet. Da fjerner du nervene som mange av de andre kandidatene nok vil kjenne på.  

Aksept eller avslag av tilbud 

Hvis du mottar et jobbtilbud, må du vurdere det nøye. Vurder lønn, fordeler, arbeidsvilkår, og hvordan det kan passe inn i dine karrieremål. Hvis tilbudet passer for deg, kan du akseptere det og begynne forberedelsene for den nye jobben.  

Men hvis du mottar et avslag, ikke mist motet! Be om tilbakemelding hvis mulig, og bruk denne erfaringen til å forbedre deg selv i fremtiden. 

Få hjelp til CV-en og søknaden! 

Hva du gjør etter et jobbintervju kan ha stor innvirkning på utfallet av din jobbsøknadsprosess. Ved å følge opp med en takkebeskjed, holde kontakten med nettverket ditt, fortsette å søke på andre jobber og være forberedt på neste trinn, kan du øke sjansene dine for å lykkes i jakten på drømmejobben.  

Vær tålmodig, vedvarende og positiv gjennom hele prosessen, og husk at hvert intervju gir verdifull erfaring som kan hjelpe deg med å utvikle deg profesjonelt. Dersom du sitter nå og tenker, «Ja, men jeg får jo ikke intervju engang!» så kan det kanskje være CV-en eller jobbsøknaden din som skurrer litt.  

Det å skrive CV og jobbsøknad er ikke alltid så lett, og ofte er det der problemet ligger, og ikke på deg som person eller ferdighetene dine. Vi i Din CV-Hjelp kan hjelpe deg med dette!  

Vi kan se igjennom både CV og jobbsøknader, gjøre nødvendige endringer og rett og slett gjøre prosessen mye enklere for deg, og åpne mulighetene dine enda mer. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat!