48 38 14 88 post@dingruppen.no

Eksempel på jobbsøknad 

Trenger du et eksempel på en jobbsøknad? Det å skrive søknad er ikke nødvendigvis så lett, og da kan det være greit å se hvordan jobbsøknader kan se ut. Samtidig er det viktig å lage en unik søknadstekst som er skreddersydd deg og jobben du søker på!  

Finn ut hvordan du skriver en god jobbsøknad, her. 

Oppsett på jobbsøknad 

Før vi ser nærmere på et eksempel på en jobbsøknad, vil vi gi deg oversikt over hvordan oppsettet kan se ut. Det er greit å ha dette klart for seg før man begynner å skrive, slik at man ikke ender opp med en lite organisert og oversiktlig søknad.   

Merk deg også at en jobbsøknad ikke bør være lengre enn maksimalt én A4-side i skriftstørrelse 12. Her er et forslag til struktur: 

 

Ditt Navn 

Adresse 

E-post 

 

Firmanavn 

Adresse                                                                                         Dato XX/XX-XX 

  

Tittel på jobbsøknad  

Søknadstekst  

Eksempel på jobbsøknad for saksbehandler 

Dersom du ønsker et konkret eksempel på en jobbsøknad, er du kanskje på jakt etter en søknad på en tilsvarende stilling. Egentlig er det ikke så nøye hva slags stilling eksempelet viser til, da poenget er å se hvordan en jobbsøknad skrives.   

Det å kopiere søknadstekst du finner på nett er neppe en god idé, og du risikerer at andre søkere har gjort det samme. Skal du skille deg ut i jobbsøkerbunken, er det viktig å levere en unik og skreddersydd jobbsøknad.   

Uansett, her er et eksempel på hvordan en jobbsøknad for en saksbehandler kan bygges opp: 

 

 • Avsender navn + adresse + e-postadresse 
 • Mottaker navn + adresse 
 • Dato 
 • Tittel: Søknad på stilling som saksbehandler 
 • Søknadstekst:  
  • Vis til stillingsannonse / presiser at det er en åpen søknad 
  • Din motivasjon for å søke (hvorfor søker du på akkurat denne jobben?) 
  • Flett relevant kompetanse/erfaring opp mot stillingen 
  • Litt om dine egenskaper og hvordan disse kan komme til nytte i den aktuelle jobben 
  • Hva kan du tilby arbeidsplassen? 
  • Avsluttende ord 

Hvordan bør en jobbsøknad se ut? 

Når det kommer til format, design og utforming, bør en jobbsøknad først og fremst være lettlest og oversiktlig. Sørg for å bruke korte avsnitt (maks 3–4 linjer), slik at teksten ikke blir tung å lese gjennom.  

Det kan også være greit å utheve overskriften i en tykkere og litt større font enn resten av teksten. Du kan velge design i ulike farger (for eksempel et design som matcher CV-en din), men dette er som regel ikke avgjørende for om du får jobben eller ikke.   

Les også: Hva spør de om på jobbintervju? 

Bestill et eksempel på en jobbsøknad 

På nett vil du finne mange eksempler på jobbsøknader. Unngå imidlertid å kopiere disse. Det er viktig at søknaden din er unik og tilpasset den aktuelle stillingen. Dersom du sliter med å skrive en god søknad, har Din CV-hjelp tjenestene du trenger.  

Send oss stillingsannonsen (eventuelt en link til bedriftens nettside) og litt info om deg og din kompetanse/erfaring. Basert på dette vil vi utarbeide en unik jobbsøknad du kan sende til din potensielle arbeidsgiver. Du kan eventuelt se på den som et eksempel på en jobbsøknad som kan tilpasses etter egne ønsker.  

Få hjelp i dag!