48 38 14 88 post@dingruppen.no

Eksempel på åpen søknad 

Trenger du et eksempel på en åpen søknad? Dette kan være til hjelp dersom du skal søke på en stilling som ikke er utlyst. Eksempelet kan gi deg en idé om tittel og hva du kan skrive, men bør selvsagt tilpasses deg og stillingen du søker på.  

Her deler vi et eksempel på en åpen søknad, samt andre gode tips! 

Hva skiller en åpen søknad fra en vanlig jobbsøknad? 

Dersom du skal søke på en jobb, vil søknaden i mange tilfeller baseres på stillingsutlysninger. I slike tilfeller vil du sannsynligvis skrive en jobbsøknad som berører punktene utlysningen nevner – som ønskede egenskaper eller kvalifikasjoner.  

Når du skriver en åpen søknad, må du i større grad «famle i blinde». Dette fordi du søker jobb hos et firma som ikke har utlyst noen stilling. Du vet kanskje ikke nøyaktig hva arbeidsgiver ser etter, og må i større grad tenke deg frem til dette selv.   

Bortsett fra dette, har både åpne og tradisjonelle jobbsøknader mye til felles. Målet med begge søknader er å formidle gode grunner til at arbeidsgiver bør ansette deg.  

Les også: Slik presenterer du nøkkelkompetansen din 

Slik kan en åpen søknad se ut: Eksempel 

Skal du skrive en åpen søknad, men er usikker på hvordan den kan se ut? I slike tilfeller kan det være nyttig å kikke på noen eksempler. Her er et forslag til hvordan søknaden kan utformes:  

  • Dato 
  • Navn 
  • Adresse 
  • Kontaktopplysninger 
  • Tittel 
    • For eksempel: Søknad på stilling som … 
  • Søknadstekst 
  • Vennlig hilsen NN  

En åpen søknad ser med andre ord ut som en hvilken som helst annen jobbsøknad. Forskjellen er at du ikke viser til en utlyst stilling. Noen velger å ha overskriften «Åpen søknad» over søknadsteksten. Om det ikke kommer frem her, kan det være greit å nevne i selve søknadsteksten at søknaden er åpen. 

Fordeler og ulemper ved å sende en åpen jobbsøknad 

Den kanskje største ulempen ved å sende en åpen jobbsøknad, er at det ikke er sikkert at firmaet du søker hos planlegger å ansette. Det verste som kan skje er imidlertid at du får et «nei». Derfor kan det være verdt å sende en søknad til drømmearbeidsgiveren, selv om ingen relevante stillinger er utlyst.  

Det å sende en åpen søknad kan nemlig også ha sine fordeler. Først og fremst viser du arbeidsgiveren at du er genuint interessert i å jobbe hos akkurat dem.   

En annen fordel er at du kan bli vurdert uten å være i direkte konkurranse med flere titalls andre jobbsøkere. Når en stilling blir utlyst, vil arbeidsgiver tross alt motta mange søknader. Det er ikke fullt mange som sender åpne søknader (vanligvis). 

Motta et eksempel på en åpen søknad 

Din CV-hjelp skriver CV-er og jobbsøknader for deg som er på jakt etter den nye drømmejobben. Trenger du en åpen jobbsøknad, skriver vi gjerne denne for deg. Dette gjør vi basert på dine notater og de opplysningene vi finner om arbeidsgiver.  

Du kan sende inn søknaden som den er, eller betrakte den som et eksempel som du kan tilpasse etter smak og behag. Vi sørger uansett for at du får et best mulig utgangspunkt i jobbsøkingsprosessen!