48 38 14 88 post@dingruppen.no

Eksempel på åpen jobbsøknad 

En åpen jobbsøknad er helt sikkert et begrep du har hørt før. Å skille seg ut i jobbsøknadsprosessen er ofte en utfordrende oppgave. Mens tradisjonelle søknader følger en standard mal, har åpne jobbsøknader blitt stadig mer populære blant de som ønsker å skille seg ut fra mengden.   

I denne artikkelen vil vi utforske konseptet åpne jobbsøknader. Hvorfor er disse så verdifulle i dagens arbeidsmarked? Vi gir deg også et praktisk eksempel, dersom du ønsker å prøve denne utradisjonelle tilnærmingen. 

Hva er en åpen jobbsøknad? 

En åpen jobbsøknad er en form for jobbsøknad hvor søkeren sender inn en søknad til en arbeidsgiver, uten at det er utlyst en spesifikk jobb. Dette betyr at søkeren ikke svarer på en eksisterende stillingsannonse.  

I stedet tar søkeren initiativ til å vise sitt engasjement og interesse for selskapet. Den åpne jobbsøknaden gir søkeren frihet til å fremheve sine ferdigheter, erfaring og motivasjon uten begrensninger fra en forhåndsdefinert stillingsbeskrivelse. 

Hvorfor velge åpen jobbsøknad? 

Åpne jobbsøknader gir flere fordeler både for søkeren og arbeidsgiveren. For søkeren gir det mulighet til å vise kreativitet, initiativ og evne til å tenke utenfor boksen. Det er en effektiv måte å skape oppmerksomhet rundt ens profesjonelle profil og å bli lagt merke til i konkurransen om jobber.   

For arbeidsgivere gir åpne søknader et innblikk i potensielle kandidaters lidenskap og motivasjon for selskapet, selv før det er en konkret stilling tilgjengelig. 

Eksempel på åpen jobbsøknad  

Emilie Johansen 

Karl Johan 1, 0050, OSLO 

12 34 56 78 

dronning@slottet.no 

23.11.2023 

 

Drømmenes Arbeidsplass AS 

Drømmegata 1, 0050, OSLO 

 

Hei Drømmenes Arbeidsplass,  

Mitt navn er Emilie Johansen, og jeg er en dedikert markedsfører med fem års erfaring innen strategisk markedsføring og kampanjer. Jeg har nylig blitt begeistret over Drømmenes Arbeidsplass sitt engasjement for innovasjon og bærekraft. Dette har inspirert meg til å ta kontakt med dere.  

Min erfaring spenner fra å lede vellykkede digitale markedsføringskampanjer, til å utvikle strategier for merkevarebygging. Jeg har en lidenskap for å skape meningsfulle forbindelser med målgruppen, og tror på å benytte meg av ny teknologi for å oppnå dette. Drømmenes Arbeidsplass sitt fokus på nyskapning og samfunnsansvar harmonerer godt med mine verdier og ambisjoner.  

Jeg er spesielt imponert over Drømmenes Arbeidsplass sin evne til å realisere drømmer. Jeg er overbevist om at mine ferdigheter innen realisme vil være en verdifull ressurs for selskapet. Jeg er åpen for å utforske muligheter som dere ser passende, enten det er innen markedsføring, strategisk planlegging eller prosjektledelse.  

Vedlagt finner dere min oppdaterte CV. Den gir ytterligere innsikt i min profesjonelle bakgrunn. Jeg ser frem til en mulig samtale for å diskutere hvordan jeg kan bidra til Drømmenes Arbeidsplass sine suksesser.  

Takk for at dere tar dere tid til å vurdere min søknad. Jeg ser frem til å høre fra dere.  

Vennlig hilsen,  

Emilie Johansen 

Tilpass din åpne jobbsøknad! 

Eksempelet ovenfor er en generell mal. Det er viktig å tilpasse denne til din egen situasjon og bransje. Ved å bruke en åpen jobbsøknad, kan du vise din interesse for et selskap på en unik måte. Dette kan potensielt åpne dører som ikke nødvendigvis var det gjennom tradisjonelle søknader.  

Trenger du hjelp til å tilpasse din åpne jobbsøknad? Ta kontakt med oss i dag!