48 38 14 88 post@dingruppen.no

Den beste tiden å søke jobb er nå!

Lurer du på hva som er den beste tiden for å søke jobb? Det finnes det en rekke ulike svar på. Mange tenker at de må vente med å søke jobb av ulike grunner, men dette er egentlig ikke nødvendig.

Selve frasen beste tid å søke jobb, kan innebære mye forskjellig. Du har kanskje allerede snublet over artikler med titler som: ”Beste tiden av døgnet å søke jobb” eller ”Vent med å søke før i mai!”. Slik informasjon kan være både underholdende å lese og nyttig til en viss grad, men ofte er det viktigste du kan gjøre å begynne å søke stillinger.

Kanskje er du student og lurer på hvor tidlig du burde begynne å søke jobb? Eller kanskje du allerede er i en jobb, men ønsker å søke annet arbeid. Det er ikke alltid like lett å vite hva man burde gjøre i slike situasjoner. I denne artikkelen vil vi derfor gå inn på hvorfor du burde begynne å søke med en gang, samt hvordan du best kan gjøre det! 

Mann med kappe og dress som flyr mot nye muligheter

Søke jobb mens du er i jobb eller utdanning?

Er du student og ønsker å begynne i jobb rett etter studiene? Da må du ikke vente til studieslutt før du begynner. Det er anbefalt å begynne å søke en måned eller to før studiene er ferdige. Søknadsprosessen kan ofte ta tid. To måneder eller mer er ikke uvanlig.

Det er heller ikke noe i veien for å søke på en ny jobb selv om du allerede er i arbeid. Men det er et par ting du burde ha i bakhodet. Du må vite hvor lang oppsigelsestid du har i din nåværende stilling. Lengden på denne vil variere, og kan ofte ligge mellom en og seks måneder. Les mer om å søke jobb mens du er i arbeid her

Et tips hvis du søker tidlig: Du burde unngå stillingsannonsene som har ”søknadsfrist snarest”. Dette skyldes at de gjerne leter etter noen på kort varsel og ansettelsesprosessen kan være mye kortere. Så sørg for at det passer med planen din.

Forstørrelsesglass som ligger på skrå

Beste tiden på døgnet og året å søke jobb

Det har blitt gjennomført flere studier om tiden på året og døgnet har noen effekt på hvor ofte man får respons på søknaden. Noen studier har funnet en svak korrelasjon. Den beste tiden av året henger sammen med når det er flest stillinger ute. Beste tiden av døgnet henger sammen med synlighet.

En analyse av jobbsøknader viste at den verste tiden å sende ut søknaden var etter klokken 16. Derimot var de beste tidene tidlig på morgen og i lunsj tid. Tidspunktene ble spekulert i å henge sammen med når søknadene sjekkes. Du har sikkert hørt at det er viktig at jobbsøknaden din skiller seg ut. Dette er en av metodene for å få den lest. Hvis du har lyst til å følge dette, kan du bruke en email planlegger for å sende søknaden tidlig på morgen.

Men det finnes flere metoder du kan bruke for å både øke synligheten din og finne stillinger å søke på. Vi skal nå se nærmere på dette.

Person som utarbeider skriftlig eller digital søknad

Hvordan øke synligheten din?

Av og til opplever man at man ikke finner noen jobber å søke på. Kanskje hadde du en spesifikk bransje eller arbeidsplass i tankene som ikke har utlyst noen stilling? Da er det som nevnt ikke noen grunn til å vente på at nye stillinger skal lyses ut. For det er mulig å for eksempel levere en åpen søknad.

Som arbeidssøker kan du velge å levere inn åpne søknader til arbeidsplasser du er interessert i. En åpen søknad er på mange måter lik som en vanlig en. Du har derimot den fordelen at du allerede har bevist for bedriften at du virkelig ønsker å arbeide hos dem. 

Mange bedrifter henvender seg også direkte til rekrutteringsbyråer for å få hjelp til å finne riktig person for jobben. For å øke din synlighet og sjanse for å finne riktig jobb, kan det være lurt å registrere seg på nettsider som LinkedIn. Dette fungerer som en slags digital CV. Du kan også enkelt rette deg mot spesifikke bransjer og stillinger. Og best av alt, knytte kontakter!

Tre glade skribenter med pc i hendende

Få hjelp av Din CV-hjelp

Det kan være både tidkrevende og vanskelig å skrive en åpen søknad. Mange synes også det er skummelt å skulle ta kontakt med en bedrift på den måten. Men en god søknad kan gjøre at du kommer langt på veien mot jobb.

Enten du ønsker en åpen søknad eller hjelp til å piffe opp LinkedIn profilen din, kan vi i Din CV-hjelp hjelpe deg på vei. Vi kan øke sjansene dine for at en potensiell arbeidsgiver finner deg eller blir glad for at du fant dem!

Kontakt oss i dag og få en åpen søknad eller LinkedIn profil som skiller seg ut!