48 38 14 88 post@dingruppen.no

De mest vanlige feilene å gjøre på CVen sin

En CV kan være et viktig markedsføringsverktøy i søken om en jobb, men da er det noen grunnleggende feil du bør unngå. Vi har snakket med rekrutterere og funnet frem til hva de vanligste feilene du bør unngå er. 

Klar for å lage en CV? La oss ta en titt på noen grunnleggende feil du absolutt bør unngå. Før vi kommer i gang er det viktig å huske at en CV skal kunne skille seg ut i bunken, men ikke for mye. Det er derfor en hårfin balanse mellom en utmerket CV, og en håpløs en. Da setter vi i gang!

1.  Ikke inkluder unødvendig informasjon

En feil mange gjør når de skal lage sin første CV, er at de inkluderer for mye personlig informasjon. Her anbefaler vi at man legger med et bilde og grunnleggende personalia, men unngår noe utover dette.

En rekrutterer skal ha muligheten til å forstå hvem du er, men de trenger ikke hele livshistorien din. Unngå også inkludering av sosiale medier i en CV. Om du ønsker inkludere noe, så bør det begrenses til LinkedIn – men kun om profilen din er godt oppdatert. 

2. Skrivefeil og grammatikk

Før du sender ut CV-en din bør du få noen til å undersøke den for skrivefeil. Det å sende ut en CV full av skrivefeil kan fort gi et dårlig inntrykk av slurv, og kan ha en negativ effekt på mulighetene dine.

Vi anbefaler derfor at du etter beste evne skriver fint, får noen til å lese gjennom og bruker et staveprogram som f.eks. Grammarly eller lignende når du utarbeider CV-en. 

3. Uforklarlige opphold i historikeren 

Ingenting tar seg dårligere ut på en CV enn store uforklarte opphold i CV-en din, vær derfor ærlig ettersom tidligere erfaring og opphold kan være et av mange spørsmål under jobbintervjuet. Dette er et stort rødt flagg for de fleste selskaper dersom det kan antydes at du forsøker å skjule noe.

Du bør derfor heller kartlegge at du var arbeidsledig en periode, samt hvorfor dersom dette er relevant. Unntaket er dersom du har hatt en periode med sykdom, da kan det være greit å oppgi dette på en ryddig måte.

4. Inkludere referanser på CV-en din

Du har sikkert hørt om hvor viktig det er med gode referanser? Imidlertid har de ingenting å gjøre på CV-en din. Dersom du velge ut av en bunken vil en rekrutterer naturlig nok spørre om referanser som en del av prosessen.

Disse kan du enkelt sende over når det blir nødvendig. Kast derfor ikke bort verdifull plass på CV-en din til en liste med navn og telefonnummer. 

5. Unødvendig lang CV

Sist, men ikke minst vil lengden på en CV være viktig. Her har ekspertene lenge satt at den ikke bør overstige én A4 side, men to A4 sider har blitt den nye normen. Her finnes det også en rekke gode maler på nett som tilpasser seg den lengden du ønsker.

Husk at all relevant informasjon skal være med på en CV, men sommerskole i 94’ og hestekurset du tok i videregående kvalifiserer sjeldent som relevant. Pass også på at du bruker et nøytralt bilde som vekker tillit, ikke feriebildet fra Gran Canaria.