48 38 14 88 post@dingruppen.no

Curriculum vitae på norsk 

Mange lurer på hva curriculum vitae er på norsk. Kort fortalt er dette det vi gjerne kaller for CV i norsk dagligtale. Begrepet brukes hyppig i forbindelse med jobbsøking, og alle som søker jobb bør ha en skreddersydd CV ved siden av søknaden.  

Her er alt du trenger å vite! 

Hva er curriculum vitae på norsk? 

Curriculum vitae er latinsk, og betyr «livsløp» eller «livets løp» på norsk. I de fleste tilfeller bruker man bare forkortelsen «CV». Dette dokumentet er gjerne på 1–3 sider, avhengig av hvor mye utdanning og jobberfaring man besitter.  

Du vil enkelt og greit liste opp din profesjonelle kompetanse og erfaring som er opparbeidet gjennom livets løp. Etter hvert som du tilegner deg ny erfaring eller nye kvalifikasjoner, vil dette gjerne føres på CV-en. 

Hva skriver jeg i en CV? 

I CV-en gir man potensielle arbeidsgivere oversikt over arbeidserfaring, utdannelse, fagbrev, kurs og sertifikater man har. Dokumentet kan imidlertid også inneholde andre opplysninger, for eksempel om frivillige verv og nøkkelkompetanse.  

Foruten dette, kan du også skrive litt om dine egenskaper og lage en personalia. Det er dessuten vanlig å inkludere kontaktinformasjon som navn, adresse, e-postadresse og lenke til eventuell LinkedIn-profil. 

Hvordan skal en bra CV se ut? 

En bra CV skiller seg ut i søknadsbunken, og kjennetegnes av at den er oversiktlig og lettlest. Den er fri for skrivefeil, og strukturert på en logisk måte. I mange tilfeller har den også et stilrent design, noe som gir et profesjonelt uttrykk.  

Ellers bør en god CV inneholde referanser til tidligere/nåværende kollegaer eller arbeidsgivere. Du bestemmer selv hvorvidt CV-en din skal ha et bilde av deg eller ikke. I så fall bør du velge et profesjonelt portrettbilde av høy kvalitet. 

Hvor kan jeg lage CV gratis? 

Du kan lage en CV gratis i skriveprogrammet du bruker til daglig, som for eksempel Word. Ellers finnes det også gode gratis CV-maker på nett som kan lastes ned. Du finner maler i ulike farger og oppsett, alt etter hva som passer deg best.  

Ønsker du en unik CV som er skreddersydd for deg, kan du også få hjelp til å lage en mal tilpasset dine behov. Fordelen med en mal er at oppsettet er fiks ferdig. Det eneste du trenger å gjøre, er å fullføre CV-en ved å legge inn dine opplysninger. 

Motta hjelp med din curriculum vitae! 

En curriculum vitae er det vi på norsk kjenner som CV. Dette er et dokument som inneholder opplysninger om ditt profesjonelle livsløp, inkludert utdanning, kurs og jobberfaring. CV-en kan også inneholde informasjon om nøkkelkvalifikasjoner, egenskaper, kontaktinfo etc.  

Siden en CV skal inneholde mange ulike opplysninger, kan den fort ende opp med å bli rotete og uoversiktlig. Din CV-hjelp har verktøyene du trenger for å lage den perfekte CV! Vi kan lage CV-en for deg fra bunnen av, skreddersydd mot stillingen du ønsker å søke på.  

Vi kan også levere skreddersydd maler som du kan fylle ut, som sikrer den en unik CV ulik alle andres. Husk at vi også hjelper deg med selve jobbsøknaden, dersom du er usikker på hvordan du skriver denne!