48 38 14 88 post@dingruppen.no

Bytte karriere?

Er du i tvil om karriereveien du har fulgt hittil er riktig for deg? Mangler du motivasjon og overskudd i jobben? Eller er du rett og slett bare på jakt etter nye utfordringer? I denne artikkelen skal vi vise hvordan en god CV kan hjelpe deg med å ta det første steget mot en ny arbeidshverdag.

Det er mange der ute som drømmer om å kunne stemple ut fra kontoret for siste gang, for så å begynne en ny karriere med andre arbeidsoppgaver og nye kolleger. Hvilken kompetanse du har opparbeidet deg i form av utdanning og arbeidserfaring, setter til dels en skranke for hvilke karrieremuligheter du har, med mindre du er villig til å sette deg på skolebenken igjen.

Her skal vi se på hva du kan gjøre med kompetansen du allerede kan vise til, og hvordan en gjennomarbeidet CV kan bidra til at nettopp du skiller deg ut i søkerbunken. En god CV er ingen garanti for at det er du som får nøkkelkortet til kontoret, men kan øke sjansene for at du får et intervju.

Sjekkliste søknad

Ting å tenke på

Det første spørsmålet du bør stille deg om du er inne på tanken om å bytte karriere, er hvorvidt du er villig til å begynne på et nytt utdanningsløp. Dersom du allerede er utdannet lektor, men har en drøm om å praktisere klinisk som psykolog, er den eneste veien til målet å gjennomføre det seksårige profesjonsstudiet. I andre tilfeller kan det være tilstrekkelig med videreutdanning.

Å bytte karriere kan videre ha implikasjoner for egen økonomi frem til du er etablert i din nye jobb. Lånekassen teller ikke lenger antall år du kan få utdanningsstøtte, da det nye regelverket fra 2021-2022 gir støtte til lån og stipend til 480 studiepoeng. Dette tilsvarer åtte års fulltidsstudier. Ved deltidsstudier kan du altså få støtte i mer enn åtte år.

Lønnsinntekt har videre implikasjoner hva gjelder låneavtaler, og det er derfor klokt å foreta samtaler med banken din før du initisierer karrierebyttet. Med bankrådgiveren kan det godt hende at du får fremforhandlet lånebetingelser som gir deg anledning til å studere eller ta videreutdanning uten at økonomien akterutseiles i mellomtiden. Belag deg på lavere inntekt de første årene etter byttet.

For å best mulig orientere deg om hvilke muligheter du har, samt hvilke styrker og interesser du kan dra nytte av på et annet arbeidsfelt, vil vi anbefale deg å ta et møte med en karriererådgiver. Karriererådgivere foretar en samtale med deg, og i mange tilfeller bes du svare på en personlighetstest, slik at du får kartlagt dine personlige styrker og svakheter.

I flere tilfeller kan det eksisterende faglige nettverket du har bygget opp i din nåværende jobb, eller gode venner og familie som jobber i andre bransjer, være en mulig vei inn til drømmejobben. Opprett gjerne en LinkedIn-profil dersom du ikke har det allerede, slik at du får oversikt over hvem det kan være hensiktsmessig å kontakte.

Person skriver CV

En god CV gir bedre odds på arbeidsmarkedet

Når du har utarbeidet en gjennomtenkt plan for karriereskiftet og har en oversikt over hvilken vei du vil gå, er tiden inne for å tenke på å skrive en god CV. Dersom du ikke har behov for mer- eller videreutdanning, er det bare å gå i gang.

Ikke undervurder verdien av kompetansen du allerede har opparbeidet deg. Selv om du ikke nødvendigvis får bruk for dette i din nye karriere, er informasjonen av stor verdi for vedkommende som går gjennom søkerbunken. Dine tidligere bedrifter gir innblikk i hva du har tilført din tidligere arbeidsgiver og hva du sitter på av erfaring.

En god CV er konsis og holder seg til det essensielle. Send for all del ikke ut et standardformular, tilpass CV-en til stillingsutlysningen du søker på. Dette viser at du tar søknadsprosessen seriøst, og utviser respekt for arbeidsgiverens tid. Unngå også skrivefeil og språklig slurv. Et renskrevet dokument viser at du er detaljorientert og ikke leverer fra deg halvhjertet arbeid.  

Med en god CV er du fort nærmere et jobbintervju!

Motta hjelp til CV-hjelp

Vi hjelper deg med å optimalisere sjansene dine!

Vi i Din CV-hjelp brenner for å hjelpe folk med å lykkes på arbeidsmarkedet. Våre CV-forfattere benytter gode maler som gir konsis oversikt over din nøkkelkompetanse og hva du kan tilby en potensiell arbeidsgiver. Dersom du har behov for det, kan vi også hjelpe deg med å opprette eller optimalisere en LinkedIn-profil.

Vi lager en CV til deg for kun 999 kr., en investering som lett betaler seg om du sikrer deg drømmejobben. Vi kan ikke garantere noen suksess, men vi lover å gjøre vårt ytterste for å sørge for at din jobbsøknad skiller seg ut i bunken. Ta kontakt med oss i dag og kom ett steg nærmere din nye arbeidshverdag!