48 38 14 88 post@dingruppen.no

Bolig CV

Det er ikke bare i forbindelse med jobbsøking at det å skrive CV kan være aktuelt. Dette kan også lønne seg om du er på jakt etter et nytt sted å bo, og spesielt om du ønsker å leie. Da bør du ha en bolig CV i baklomma.

Det sier nok seg selv at en bolig CV er et nyttig verktøy i forbindelse med boligjakt. Dette er en CV du skal levere til den du ønsker å leie hos. Ofte skal utleier velge mellom flere mulige kandidater, og da kan en god bolig CV være grunnen til at utleieren velger akkurat deg.

Temaet for denne artikkelen er bolig CV. I likhet med en tradisjonell CV som leveres til en potensiell arbeidsgiver, så følger det mange spørsmål med en bolig CV. Og disse spørsmålene skal vi forsøke å besvare i denne artikkelen.

Forstørrelsesglass

Hva er en bolig CV?

Et av de viktigste spørsmålene er «hva er en bolig CV?». Dette er ikke et begrep som regnes som allmennkunnskap. Kanskje er det til og med første gang du ser dette begrepet. 

CV står for Curriculum vitae, og det er et begrep som folk flest er vant til å høre om i forbindelse med jobbsøking. Men det er også mulig å bruke dette begrepet i forbindelse med andre ting, deriblant boligjakten. Og denne CV-en kalles en bolig CV. 

Dialog

Når trenger man bolig CV?

Må man ha bolig CV? Og hva gjør man om man ikke har det? Det er mange spørsmål som kan stilles i forbindelse med dette dokumentet.

Utleier kan sammenlignes med arbeidsgiver også her. På samme måte som at det ikke er sikkert at arbeidsgiver har behov for å se CV-en din, så er det ikke sikkert at utleier spør om du har bolig CV i det hele tatt. 

Om du har en bolig CV liggende, så er dette ikke noe du trenger å bekymre deg for. Men det er et desto større dilemma for de som skal leie for første gang og som enda ikke har opparbeidet seg en solid bolig CV.

Om utleier spør etter en bolig CV, og dette er noe du ikke kan fremlegge, så er det bare å være ærlig ovenfor utleier. Skulle det resultere i at utleier ikke velger deg på grunn av det, så finnes det mange som legger større vekt på hvordan du er som person.  

Bygge CV

Dette bør bolig CV-en din inneholde

De fleste vet hvor vanskelig det kan være å skrive en vanlig CV, og en bolig CV er intet unntak. Men heldigvis finnes det haugevis av nettbaserte ressurser som kan hjelpe deg et godt stykke på vei. Dette bør bolig CV-en din inneholde:

  • Informasjon om hvordan utleier kan kontakte deg (navn, adressen du bor på akkurat nå, mobilnummer og e-postadresse)
  • En kort introduksjon av deg (hvor gammel du er, om du jobber/studerer, hva du jobber/studerer og hvilke planer du har i nærmeste fremtid). Legg også gjerne ved et presentabelt bilde av deg selv!
  • Informasjon om din betalingsevne (spesifiser hvor får du inntekten din fra, det kan være gjennom stipend, studielån, jobb eller støtte fra foreldre).
  • Informasjon om hva du interesserer deg for (her vil være en fordel å velge interesser som setter deg i et godt lys ovenfor utleier, for eksempel så bør du ikke skrive at du liker å spille høy musikk til langt på natt)
  • Referanser (kanskje det viktigste på hele bolig CV-en. Oppgi pålitelige referanser som kan legge inn et godt ord for deg, for eksempel sjefen på jobben eller folk du leid hos tidligere. Unngå for all del å føre opp familie og nære venner som referanser).

Det er med andre ord ikke så komplisert å lage en bolig CV, særlig ikke om du har erfaring med generell CV-skriving fra før!

Personer med puslebrikker

Bolig CV-en kan være avgjørende

Er bolig CV noe du trenger eller ikke? En fin tommelfingerregel er at du bør lage deg en om du har muligheten til det. Men det er heller ikke et dokument det er verdt stresse seg opp over. 

For noen utleiere er bolig CV-en kanskje et avgjørende element i utvelgelsesprosessen, og det er ikke så mye du kan gjøre med det.

Da finnes det alltids en utleier som ikke er like opptatt av at leieboeren deres har bolig CV, så lenge de kan bevise at de er verdt utleierens tillit. Og det er veldig positivt for de som ikke har hatt anledning til å skaffe seg en bolig CV enda!