48 38 14 88 post@dingruppen.no

10 tips før jobbintervju 

Å delta i et jobbintervju kan være en nervepirrende opplevelse. Med riktig forberedelse og selvtillit kan du derimot øke sjansene dine for å imponere potensielle arbeidsgivere. Hva bør du fokusere på før du skal på jobbintervju?  

Har du blitt innkalt til et viktig jobbintervju? Da lurer du helt sikkert på hvordan du kan forberede deg best mulig til dagen. Her er 10 verdifulle tips som vil hjelpe deg å navigere gjennom jobbintervjuet med suksess. 

1. Forarbeid er nøkkelen

Før du går til intervjuet, sørg for å samle grundig informasjon om selskapet. Forstå virksomhetens kultur, verdier og viktige prestasjoner.   

Dette vil vise intervjuer at du er dedikert og interessert i rollen. 

2. Forstå stillingsbeskrivelsen 

Analyser stillingsbeskrivelsen nøye for å forstå de spesifikke kvalifikasjonene og ferdighetene som kreves. Identifiser hvordan dine egne erfaringer og kompetanser matcher kravene.   

Dette gir deg et klart utgangspunkt for å demonstrere din egnethet for rollen. 

Sjekkliste for hva som skal med i jobbsøknad

3. Forbered svar på vanlige spørsmål 

Mange intervjuer inkluderer standardspørsmål som «Fortell meg om deg selv» eller «Hva er dine styrker og svakheter?» Forbered deg på disse spørsmålene på forhånd.  

Da sikrer du at du kan formidle dine kvalifikasjoner og erfaringer på en klar og overbevisende måte. 

Mann som står foran søknaden sin

4. Bruk STAR-metoden 

Når du svarer på situasjonsbaserte spørsmål, som «Gi et eksempel på når du løste en konflikt på arbeidsplassen», bør du bruke STAR-metoden (Situation, Task, Action, Result).   

Dette gir en strukturert tilnærming, og hjelper deg med å formidle dine erfaringer tydelig. 

Referanse jobbsøknad

5. Kle deg passende 

Velg antrekket ditt nøye for å gi et profesjonelt inntrykk. Kle deg i tråd med selskapets kleskode, eller velg en litt mer formell stil hvis du er usikker.   

Å være velkledd viser respekt for intervjuet og selskapet. 

Referanse

6. Øv på kroppsspråk 

Godt kroppsspråk sender positive signaler til intervjueren. Øv deg på å gi faste håndtrykk, opprettholde øyekontakt og holde en oppreist holdning.   

Dette skaper et inntrykk av selvtillit og profesjonalitet. 

7. Still spørsmål 

Forbered noen relevante spørsmål å stille intervjueren. Dette viser at du er engasjert og interessert i selskapet.   

Spørsmål om teamstrukturen, forventningene til rollen og bedriftens fremtidige planer kan være velinformerte og relevante. 

Referanse

8. Vær klar over din digitale tilstedeværelse 

Moderne arbeidsgivere søker ofte på nettet for å finne mer informasjon om kandidater. Sørg for at dine profiler i sosiale medier er profesjonelle  

Fjern eventuelt innhold som kan gi et ugunstig inntrykk. 

Referanse

9. Følg opp etter intervjuet 

Etter intervjuet, bør du sende en e-post til intervjueren. Her kan du uttrykke takknemlighet for muligheten.   

Dette viser ikke bare høflighet, men gir deg også en ekstra sjanse til å fremheve din interesse og entusiasme for stillingen. 

To hender som inngår en avtale om jobb

10. Hold roen 

Under selve intervjuet, må du forsøke å holde roen. Pust dypt, lytt nøye til spørsmålene og ta deg tid til å formulere klare svar.   

Selvtillit er viktig, men unngå å virke arrogant. 

Glade skribenter som står med PC i hånden

Lykke til på jobbintervju! 

Ved å implementere disse tipsene i din forberedelse til jobbintervjuet, kan du øke sjansene for å gjøre et varig inntrykk på potensielle arbeidsgivere. Husk at et jobbintervju ikke bare handler om å imponere, men også om å finne en god match mellom dine ferdigheter og selskapets behov. 

Trenger du hjelp til å komme deg inn på flere jobbintervju? Det er muligens søknaden og CV-en det står på. Våre eksperter kan heve disse flere hakk, slik at sjansene for flere jobbintervjuer for deg øker betraktelig!